7 Days op school in groep 8

Breng actualiteit in de klas:

Met 7Days op School werkt u aan het vergroten van de algemene kennis en verbetert u het tekstbegrip en woordenschat door de bijgevoegde geïntegreerde lessen begrijpend lezen. De krant is ideaal voor leerlingen van groep 8 of plusklassen die wel wat extra uitdaging kunnen gebruiken.

Kennis van de wereld

Vergroot de kennis van de wereld door dieper in te gaan op het onderwerp van de tekst. Bijv. door het bekijken van informatieve filmpjes of het lezen van aanvullende informatie.

Begrijpend lezen

Door lange en rijke teksten te maken die aansluiten bij de belevingswereld van leerlingen zijn zij sneller geneigd om aan de slag te gaan met actualiteit.

Woordenschat

7Days op School selecteert per artikel dat gelezen wordt in de lessen begrijpend lezen een aantal moeilijke woorden. Deze worden tijdens de lesinstructie besproken.

Het lesmateriaal bestaat uit:

Al het lesmateriaal van 7Days op School wordt aangeboden in onze digitale leeromgeving in LessonUp.
In deze omgeving heeft u de mogelijkheid om:

• Leerlingen interactief mee te laten doen met de les of nieuwsquiz via hun eigen device (laptop, tablet, chromebook of telefoon). Het antwoord dat de leerlingen op hun eigen device invoeren wordt getoond op het bord.
  • Gemaakte lessen door 7Days op School op te slaan en naar eigen inzicht aan te passen. U kunt gemakkelijk slides verwijderen of toevoegen aan de les, zoals het invoegen van een filmpje, Google Maps locatie of een quizvraag.
  • Eigen lessen te ontwerpen.

De kennis van de wereld, het technische leesniveau, de woordenschatontwikkeling en het kunnen toepassen van strategieën, zijn van invloed op het leesbegrip. 7Days op School besteedt in de lessen aandacht aan al deze factoren. Begrijpend lezen wordt dan ook niet als een losstaand vak, maar in samenhang aangeboden. Altijd aan de hand van de actualiteit uit de krant.

7Days op School geeft instructie volgens het Expliciete Directe Instructie-model (EDI).

Het vraagt op alle momenten om actieve betrokkenheid van de leerlingen. Door middel van een goede instructie en begeleide inoefening zijn alle leerlingen in staat om zich de leerstof eigen te maken, ook de risicoleerlingen. De instructie wordt vormgegeven middels het Gradual Release of Responsibility Instruction Model, oftewel het GRRIM-model. De cognitieve verantwoordelijkheid verschuift hierbij langzaam van de leerkracht naar de leerling zelf.

Referenties

Quotes van onze gebruikers

7Days op School uitproberen?

Maak nu kennis met de actuele onderwijsmethodes van 7Days op School.

1 maand gratis

• 4 weken lang de krant
  • 4 weken lang toegang tot de digitale leeromgeving
Meest gekozen